Tuesday, 23 August 2011

care meredekan sakit aty...

assalamualaikum.......




korang cht??ak nk mrepek ape ek ari nih??ak pon pelik...korang penh x ase cm nk pecah2 kan kple orang or nk ketuk kple orang cmpy naik benjol...kes mara nye pasal kan....sakit aty nye pasal...so...ari nih ak nk bg tips2 y d bri khas oleh mmbr ak y kple nye agak senget...tp ak jamin 100% tips2 y dy bg tuh ley korang gune pakai...p jgn la letak harapan tggi sgt bile korang da apply kan ble korang mara....sbb result dy myb akn wat kan korang x rede langsong pon...


k la...ak mls nk ckp byk...so....cre2 nye mcm y tertere kat bwh nih...hehehe....


  • law temp darah korang bru nk nek pns..*37c..ikot temp m'sie*hehehe
  • mse tuh korang wat muke steady ajak si polan y wat korang mara tuh g restoran or kdai mkn...
  • cmpy kt sane,korang orderkan air y berais kat dy..then korang order air y x berais tok korang..*tok jge kesihatan ckit..minum ais slalu x bek tok kesihatan*
  • order mknn y berasaskan cili spye mknn tuh mmg pedas gileee....
  • mkn mknn tuh ngn mke slamber wlaupon mknn tuh pedas tahap babun sambil pndang mke si polan tersebut...
  • bile ase2 temp darah tuh nk naik,korang mkn lagi2 mknn y mepunyai unsur2 pedas berapi...
  • bile temp da nek...korang teruskan mkn n law ley tmbh ag lade or cili2 api y ade kat cituh...
  • bile korang pnye temp da pech...korang g la kt si polan y wat korang mara tuh then korang tgk muke dy n ngn lafaz bismillah korang leps kan la satu kalimah suci tumbukn padu y akn berbunyi innalillahiwainnailaihirajiun *gedebuk*.....
  • then, korang jln trus n wat mke lege plus x taw ape2...
  • cmpy je tmpt y d tuju or korang da balik uma,korang cpt2  cri2 ais tok redekan kepedasan or kemarahan y tgh melanda dri korang y cm tsunami tuh...
  • lps tuh kompem korang akn ase ketenangn y berpanjangn....


tuh la cre y mmbr ak aja...dy ckp cre nih d jamin bagus tok kesihatan korang sekeluarge..p nsihat ak tok korang..tlong jgn apply kan cre2 nih lam idop korang melainkan korang mmg da ptus urat kentut y menyebabkan korang ilang kewarasan akal pikeran n skaligus mengapplykan cre2 y mmbr ak suggest kan nih...hehehe 

akhir kate...maju lah sukan tok negare!!!n slamat mencube!!!

peace no war....


2 comments:

aku said...

waaa..cm best je...nk ikotla.huhuhu. :)

CaYe Cik iLa said...

jom2...hahahah

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....