Thursday, 11 August 2011

di mana kah kite??

salam ramadhan karim kat korang sume...da 11 ari pose kan...cmne??steady???hahaha...y laki2 cmne??da ad y ponteng ke???law pompuan tuh wajib la ponteng ke ats nye pabila tibe waktu2 tertentu ats sebb tertentu dgn kadar2 tertentu.....law laki tuh ad jgk y ponteng ak x taw la nk ckp pe....conclusion nye xley wat suami..tuh aje...hehehe....ak d beri ksedaran tok tulis entri y tajuk nye ... (kowg bce sndri kat ats tuh) ...nta la x taw nape,tetibe teringin nk tegor mmbr2 n dri sndri...arap2 nye ley la bg manfaat kt dri sndri n kowg sume guys....


syurge ke nerake???mne 1 kite nk g???mesti la kowg n ak sndri pon nk msok syurge...p persoalan nye d sini..layak ke kite msok situ....???itu persoalan y paling ats lam kple otak ak...layak ke??da ckop byk ke amalan ak??solat 5 waktu mmg kite x penh tggl n wat sharp awl waktu ke???tanye tuh kt dri kite sndri....law solat 5 waktu pun kite x wat ini kan lagi nk wat solat2 sunat bagai tuh...mane pg nye mse kite y kt ALLAH tuh??? 


jom same2 kite pike,

 mcm nih ke ak nk msok syurge law ak solat pun main "ala...kejap lagi la..."
mcm nih ke kite nk msok syurge law puase pun kite x wat....
mcm nih ke kite nk msok syurge law nk wat baik kne sruh n harap kan balasan dlu...
mcm nih ke kite nk msok syurge law ari2 kt bibir kte pnoh ngn lagu2 MCR ,and others bkn nye zikir...
mcm nih ke kite nk msok syurge bile kite ase dri kite megah n x penh nk tlong owg...
mcm nih ke kite nk msok syurge law bile kite ase kite ssh je kite akn cari DIE....
mcm nih ke kite nk msok syurge law kite insaf pun takat hangat2 taik aym je....
mcm nih kite nk msok syurge law kite x penh nk ckp or ucap syukur y teramat ble DIE bg kite senang or permudahkan hal kite....
mcm nih ke kite nk msok syurge law y no 1 n y teratas lam aty kite bkn ALLAH n NABI kite....

n byk ag "mcm nih ke kite nk msok syurge" y kite kne pike....




ak penh jmpe...sorang hambe allah..y zaman silam die,na'uzubillah..jht nye die..syaitan pun ley klh...p skang...alhmdulillah...die ade effort tok ubah dri die....setiap kali solat,air mte die ngalir laju tande die sedar n insaf n takut ngt balasan y akn dtg tok die....setiap kali die pegg Al-Quran,then die bace..air mte laju mengalir tnde die rse ayt2 tuh bgi die kesedrn y nyate n lam mse y sme bg die skongn y padu...tiap kali die taw die ssh,owg FIRST y akn die cri ialah ALLAH dgn care solat n berdoa dan dlm doa nye die mengadu pade pencipte nye y die dlm kesusahan n perlukan pertolongn dr-NYA...p bile die dpt satu kesenangn,die x penh lupe n bibir die x penh lekang dr sebut "YA ALLAH YA TUHAN YA RABBI....ALHAMDULILLAH...."sambil airmte die mengalir tande die sgt berterima kasih pade kekasih nye YANG MAHA AGONG....

skang nih benti jap...stopkan sume lagu y kowg ngh psang kecuali zikir..tuh pun law kowg ley psg la...then 

pike...
penh ke air mate kite mengalir n tuh betol2 tulus ikhlas dari aty kite n ngn sedar ape salah y kite da wat selame nih n mse tuh kite tol2 ase menyesal ngn ape y da kite wat...

pike...
penh ke bile kite solat,kite tadah tgn then doa mnx ampun dr DIE n mse tuh air mte kite mengalir dok kenang byk nye dose y kite da wat..
.
pike....
penh ke kite ase kite da zalim kt dri kite sndri ngn mse silam kite y kelam tuh...

pike...
penh ke kite ngn rele aty menangs n ngn rele aty ngadu kt DIE bile kite ad mslh...

pike....
penh ke kite ase malu bile kite anggap lelaki pr perempuan y xde ikatan y sah dgn kite jd org y paling dekat ngn kite..sedangkan ALLAH tuh slalu ad ngn kite even ape pun kite wat....penh ke kite sdr???

pike....
bape byk kali kite ckp kite xley idop ble owg tuh tggl kite,sdangkan kite ade DIE y syg kite 10000000 kali lbey dr dri sagala nye....

pike....
bape titis air mte kite ngalir tok DIE n  bape gelen air mte kite ngalir tok BF or GF kite...

pike...
cmpy bile lgi kite nk tangguh mse kite tok kembali kat jln DIE....

same2 la kite pike kan jawapan nye n same2 la kite cari mane tempt kite d sisi DIE akhir kelak ngn kembali kepade ALLAH....

sekian...wassalam....

P/S = thanks to sahabat2 y byk bg tunjuk aja tok dri nih brubah cmpy ke thp nih....

5 comments:

♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ said...

true....

Abe Goreng said...

thx to create entri yg jujur. so nice.

Tak Senonoh Kat Bazar.

CaYe Cik iLa said...

miss : sokong...hehehe

abe goreng : thanx...

aku said...

nice entry..seyes insaf sekejap :)

CaYe Cik iLa said...

aku : hehehe....macih3...

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....