Tuesday, 2 August 2011

semekom~

salam sejahtera beta ucap kan kepada tuan hamba sekalian nye....haih...aku dak baru kat sini...so korang paham2 aje la kan gimane rupe nye kan...nape aku nak wat blog?bb aku rase aku gatal tgn nk wat...so aku wat la..senornye wat nih pon bb suke2 je...saje gedik xde keje kan..so aku pon wat la...aku terpike lak,aku wat blog nih sape nk tgk kan??law nk tgk.tgk leee..xde owang nak mara pon..law xnk,toksah le tgk...bace je...act,aku teringin nk share dgn sume orang ape kejadah y aku dok wat ari2 so aku pon wat la walaupun aku cm leh rase la law aku wat pon sape nk follow...tapi xpe la..sendri wat sendiri follow..pe slh nye kan...x salah pon kan...ngeh3...bak kate cik sapura abd rahman kite....blog aku,aku sendri bace,aku sndri update...sempoi....law tol2 xde follower cmne??lantak p la...haha..di mlm y sunyi,aku x boleh nk tdo n kepale pun jadi la biol...

hoho...tetibe lak terbit idea dri lam kpale otak aku tok berstory stary dgn korang sume...topik utame nye adelahhhh...jeng3...aku nk story pasal befday aku...bru sminggu lepas befday ak..p y x terkatenye,tahun nih punye befday,3 kali ak kene gaul tepung ngn telur...hah!!lagi satu...ak nk tanye,kome2 sume nih penah x jmpe manusie pelik mcm ak?sendri punye befday,sendri beli kek...pelik ke??bg ak tuh sume xde la pelik sgt...p lagi pelik law ko beli kek sendri pastuh ko celebrate sndri n ko wat surprise tok dri ko sndri...wahaha....ade x?ade x?stakat nih ak rase x penh jmpe lagi la..p x taw la mcm men lps nih kan...

nk d jadikan cerite...befday ak taun nih jatuh pde ari selase...so xdpt la nk poye2 lbeh kan...ak beli kek..2 bji kau!yela..satu tok ak ngn mmbr ak kat bilik satu lagi tok ak celebrte ngn dak2 silat...bb tuh la ak beli 2..p ak mkn ckit je...ak x bpe leh nk msok law kek..law ko bg ak choclate cadbury..hah!!y tuh ak abih kan sorg2 pon x pe...ngeeee...hehehe...

ok2...back to the topic..ptg tuh ak soh la malaun 2 eko y bernme intan a.k.a siti adila ngn marsha a.k.a farhana japri (maaple name minah mmg nk ala2 artis je) g la amik kek dekat workshop kedai kek bb ak x dpt nk g amik kes ade training netball ptg tuh..almaklum..ak kn atlet...ngeh3...poyo...cume ade sdikit kpelikan d situ..nape??sbb ...minah 2 orang tuh law ak y suoh..mmg liat tahap daging la nk wat nye..p ari tuh tetibe dyowg jdi dak baik then ak xde la nk plik ngt bb ak pon mmg da x ley nk watpe kan...

                          nih la manusie y aku dok sebot kat ats tuh....

lps tuh ble dah balik siap tepon ak soh tggu kat depan busstop tuh..ak pon ngn rele aty nye g la tggu...                             10 minit kemudian.....
           cmpy la dyowg...p ak pelik,ble makhluk2 tuhan ini keluar kete ngn muke tersengih2 x ubah cm kerang busuk...p ak ngh blur xde la plak nk terpike plan jht dyowg tuh...bla bla bla...tibe la mlm y d tggu2...mase nih watak2 dlm citer nih bertmbh...nk tahu sape...jeng3.....



                                 nih la muke2 tambahan dalam plan nih.....


cik sapura kite jd mastermind lam projek 2011 nih ye...mlm tuh badan ak penuh dgn tepung n air...ak mmg tggu mse je nk msok lam kuali tok di goreng kan then jd la cencorot goreng...


harap maap...gamba2 d tmpt kejadian tidak dpt d papar kan...hehehe


abih da bab 1.....bab 2 ak kne goreng ngn dak2 ak..y tuh x yah ckp segale air kumbahan dyowg amik..mule dari telor ke tepong ke bedak ke air milo ke air sabon ke kuah kari n mcm2 ag...complete set!p y tuh ak da bese ngt kene ngn dak2 ak....


kali ke-3 nye ngn dak2 silat....y nih mastermind nye kak jun...and d bantu oleh pembantu y sgt cekap...iaitu farhana jafri...geram ak...p xpe..sebb ari tuh ak dpt melntak pizza luas2 kes abg remy blanje..ngeh3....






                                            tukang sponsor pizza pade hari tersebut...ngeh3...



                                                             mastermind nye....











anyway...thanks a lot guys....ak akn jdi kan kenangn terindah n termanis lam idop ak..p korg tggu..pasnih turn cik parhana japri lak...ko tgk ak nye plan jht cm ne rpe...klh grand dinner taw!!hahahaha....asal jht ngt ak gelak nih...hehehe...

ok lah...

                            ckop lah cmpy d cnih shje,
                                      esok luse jmpe lagi...

tata titi tutu......

2 comments:

Owezz Chart said...

farhana jafri nyer besday..air kumbhan aku simbah...xkire la final minal sume...simbah ttp simbah..wakakakakakaka..*gelak jaat*

CaYe Cik iLa said...

kak jun...befday die bln 9 la...kne plan baik nye nih...ngeh3....siap ko...

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....