Every time you surrender something that isn't meant for you, the Universe will bring you something that is........

konco2 ku...

Wednesday, 29 February 2012

bagaimanakah .... ??

assalamualaikum......


berdasarkan rajah di atas, apekah yang anda boleh rumuskan... buat satu karangan satu perenggan je cukup based on picture... hamek kau... ari nih first paper ak...sok luse tulat tubin tuh lain ceritenye lak... mari belajar bahase inggeres... 


malam tadi punye cerite sebenor nye.... dalam tengah pening kepale study punye kes... yela... mane tak nye... mane nak apal ayat, mane nak cari meaning, mane nk apal pormule, mane nak cari kunci word.... memang boleh gile la kejap.... name pon setadi last minit.... 


punce kepade masalah bahase inggeris aku jadi macam ni ialah.... sebab terpengaruh dengan bebudak bilik aku...malam tadi... dalam pade setadi tuh sebab semuenye ade paper ari nih, kami masing2 menggile... mungkin factor utame kegilaan itu disebabkan kestresssan nk exam... jadi nye~, hasil usehe daripade kegilaan yang berlaku secare tidak terkawal dan sangat lah gile malam tadi, aku dapat belajo beberape word dari dictionary baru y ade dalam blik aku y dipanggil dengan panggilan nano.... 

  1. teeth (gigi)
  2. wiper (pengelap cermin kete)
  3. want your (hendak kamu)
akan bertukar menjadi............

  • thief
  • escalator
  • ba jao
3 words je pon... kalau ade lagi nanti aku share dengan korang.... sumber ini didapati dari kamus bilik bahase dan pustake.... ok..cukup... stop suda... sekarang aku pening pike nak jawab pe exam esok nih??? aiiyyyooo.... nk kongsi satu pic ni... renung2 dan selamat setadi...!!


k lah... sampai sini je la dulu ye...akhir kate, maju lah sukan untuk negare....


wassalam....

Sunday, 26 February 2012

Two in one...

Assalamualaikum....


Hye3....ak mengembalikan diri setelah lame aku bertape....cari ilham le...kot...entah le.....korang2 sume pe kabo?? ada sihat ka?? sakit ka?? aiiyyyoo... sakit pigi itu klinik la.... makan ubat.... pagi2 ni dah solat subuh ka belom ka?? hehe.. rindu la.... hehehe.... lagi2 kat cik kartun kite...ngeh hehehehe... kembang la tu... hoho...


Two in one means two story in one entry for this day....first thing is coming soon exam...this is my last year in KUIS and maybe last time in KUIS too.... tetibe mke ak ad je kat KUIS nih sambong degree...who knows...hahaha.... doa2 kan le ak ye law x dpt dean pon dpt le lulus sume nye..x larat de ak nk merepeat2 bagai nih ha.....bapak ak pon da x lrt nk bgi duit kat ak...heheh....xde lorhhh...hari ni kemaybean ak study for exam this wednesday and thursday.... aiiyyyooo.... tak study pe agi nih.... 


hari nih hari isnin, so ape yang ak nk kongsi dengan korang yep agak2 nye....jap3...pike jap.... hehehe...nih pasal grand dinner awal bulan hari tuh.... dah lame nk citer kat korang p kemalasan tetibe berleluase...huhu.... ak pi grand dinner silat cekak ustaz hanafi.... at keramat... act fun becoz we had fun n enjoy our time together but makanan y dy bgi x bape nk fun la...hehehe.... p at least ad la jgk kn kenangn before ak kluar dr kuis nih... but act sedih la becoz ak nih addicted to silat...haiiyyo....k lah..kom kte lyn gambar.....


 jejake yang hensem...ke....huhu

 awek2 yang cun..hehe

 with my senior

 oppsss....thats my friend...

 another picha....

 kira and me...

 from left.....iqa. kira, me, kak j, kak fatty.....
my close friend...

ok..thats all.....kite jmpe g len kli yep...akhir kte, maju lah sukan tok negare!!!yeah..!!!

wassalam....