Sunday, 28 October 2012

pusing pusing kipas.....?? mane charger?

assalamualaikum...

hari nih aku sihat... hehhe... sihat tapi otak aku gle ckit la.. aku pun x taw nape.. maybe sbb ad mslh hati kot... hahaha... korang pe kabo?? cht ke?? da mkn?? x g jogging?? hahaha.. da minum petang?? hehe.. banyak tanye lak aku nih... ok2... aku da nk keje sok.. so ak update la blog ari nih... 

aku pakai laptop spupu aku... laptop ak? ad je... tapi tuh la.. da nyanyuk da ak nih... hahaha... nk taw citer pe?? ok... jom aku citer... law korang xnk taw pon ak nk citer jgk... hehehe... blog ak... ske ati ak la.. hehe... 

alkisah nye... ari tuh, kipas kt uma ak tuh rosak... bkn la rosk ape pon... tpi die nye dlm tuh, bilah kipas tuh pecah... ak pun x phm cmne ley pecah... musykil bin ajaib kot... pastuh, ak g la kedai brg elektrik ngn mmbr ak... nk g cari bilah kipas tuh la... hadooooii la pun... malu ak, sakan mmbr ak ngn apek kedai tuh gelk kan ak... nak taw nape...?? ok.. bace...........

ak : uncle, sini ada itu pusing pusing kipas ka??
apek : apa itu pusing pusing kipas maa?? kalau kipas saya pun ada sini maa?? mau kipas apa maa??
ak : ala uncle, itu pun tak tau ka? itu kipas punye pusing la... itu pusing pusing kipas tuh??
mmbr ak : ko ni da knape? pe bende alah nye pusing2 kipas tuh?? ak pun x phm... pe la..
ak : diam ah... ko pe taw... 
apek : aiyya amoi... lu mau apa?? wa tarak phm itu pusing pusing kipas...

ak pun g dekat kipas y ade dekat situ, ak pun tnjuk dekat bende yang dekat dalam kipas tuh.... n ckp...

ak: wa cari ini barang... xkn la uncle xde kot??
uncle : aiiiyyaa... lu ini pun satu... itu nama bilah kipas loo...
ak : ......

uncle tuh ngn mmbr ak tuh bantai gelk cm nk mati tk muke ak... mne la aku taw bnde tuh nme bilah... hmm... salah sndri la.. huhu....

lgi stu, hari tuh ak call ayh ak suruh bwk laptop ak... then, ak egt t ley la tgk citer ke pe ke.. skali mlm tdi nk tgk citer tetibe bru ak prasan....

ak bkk beg laptop.... aku kluar kn laptop... pastuh ak kluar kn cooler... pastuh ak kluar kn mouse... tetibe....
MANE CHARGER LAPTOP??? ALAAAA... LUPE....

bru ak egt, y charger ak letk dekt beg y lain n ak lpe nk gtaw ayh ak y charger tuh kt dlm beg y lgi 1... cdey jap... tp x pela.. len kli ley amek... huhu...

k lah... cmpy cnih dlu... akhir kate, maju lah sukan tok negare!! yeahhh...!!

wassalam....

Saturday, 27 October 2012

terkurrrrban sudaaa...

assalamualaikum...

korang2... slamat ari raye haji@kurban... hehehe... korang tengok ke lembu kene sembelih? ke korang yang kene sembelih? hehe... hmm... best x korang nye raye..? korang watpe je raye nih...?? gi jalan2 ke?? dapat duit raye jugk ke?? haiihh.... ak skang keje kat taska... mak datuk memang x bape nk penat la kan ngn budak2 tuh sume... law time degil tuh, nk je aku lempang kiri kanan.... tapi kang aku lak yang sedih sendiri.. lagipun kalau adik2 aku ok la, nih anak orang... kang x pasal2 kang aku lak yang kene... so, tabah kan ati je la kan... tapi ade time aku rse bahagie lak bile dok ngn baby2 nih...

eh eh eh... silap3...!! lari topik lak... hmm... kite citer sal raye haji kan... actually, aku sronok pulak raye haji kali nih, xde la pening cm slalu.. maybe sbb ak da wat mengikut care yang aku kne wat tuh... haha... xde la... cume maafkan diri sndri sblum maaf kan org lain, n tq for bff aku yang banyak tolong ak.. hmm... ok... back to the topic... aku sbnarnye nk sgt tgk lembu kene sembelih.. tapi x boleh.. sbb aku takut darah... haihh... susah tol la...


pape pun... slamat ari raye korban.... 




k lah... akhir kate... maju lah sukan tok negare!! yeah...!!

wassalam....

Tuesday, 16 October 2012

dilemma... study or keje...

assalamualaikum...

hye korang... aku da lame x menaip lam blog nih kan... sebab yang utame nye malas... n sebab yang kedue nye xde broadband.. hehehe... hmm... aku x tahu la nak cerite ape, tu yang aku x tengok blog... idea xde.. kering kontang umpama padang pasir... haihh... mne idea pon aku x tahu.. maybe lagi satu sebab aku nih malas nk suruh otak aku berpikir... tuh yang jadi cmtuh tuh... xpe la... skang kan aku dah mule menaip nih.. hehehe... 


aku dah habis diploma aku... tapi aku x taw samede aku nk keje or nak sambung study... boleh x korang bagi aku korang nye pendapat or cadangan.... 


kalau ikot hati aku nih ha, aku memang nak sambung belaja... tapi aku pikir.. kalau aku sambung belaja aku nak kene tambah lagi hutang yang sedie ade... haih la.. tapi sape yang xnk sambugn degree kan.. aku nak.. cume entah la.. kalau nek keje, aku nk keje ape... hmm.. memang la berlambak keje... tapi hati aku cm x ke arah tu, aku lagi terpikir nak sambung belaja... tapi skang nih pon aku ngah keje... keje tuh aku boleh stop bile2 je... 

betol aku x tahu nak buat mcm mne.. ak slese ngn keje aku skang, tpi aku tkot aku menyesal x sudah sbb x smbung degree t... ad kwn ak yang len ckp, buat la pjj.. tapi aku nih jenis yang kene buat 1 bende je.. kalau x, nanti ak sndri yang srabut... x boleh x boleh... aku tanye ayah ngn mama aku, masing2 ckp ats aku la.. hadoooii2... achaner nih??

ottokhae!!!??
hmm... jln terbaik ialah dgn wat istikharah... tapi kalau korang nk bgi oendapat korang2, sile2... amat di alu2 kan oleh aku... k lah... cmpy cnih dlu...

akhir kte, mju la sukan tok ngre!!

wassalam..





Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....