Every time you surrender something that isn't meant for you, the Universe will bring you something that is........

konco2 ku...

Saturday, 16 February 2013

Arah Mane Nak D Tuju?

Assalamualaikum....



korang pe khabar?? cht kah?? ke ak je yang x bape nk cht akal dan minda nye... huhu... cdey kot... hmm... da lame da ak x update ppe... bkn pe.. ini kerana ak mmg xde mood sgt2.. ak x taw la.. ak cm kematian keakalan dan ketidaktahuan ketopikan keapaan yang keakuan nk update... errkkk.. korang phm ke?? law x phm wat2 cm phm la ye...

topik kite pade hari ini ialah jeng3... hahaha... arah mane?? ikot cikgu sebut ye anak2 sume... arah mane?? .. huhu.. lam idop kite, kite mesti kne tahu arah mne yang kite nak pergi kan?? hmm... even kite nk mkn pon kite kne tahu nk g mkn kt mne n nk mkn pe.. tol x?? and.. even kat ats jln raye sndri pon ad penunjuk arah sbb xnk bg kite sosat leee...


hmm.. skang nih.. ape arah tuju hidup kite? ke mane and dari mane? and ikut laluan yang mane? ak slalu pike sume nih cmpy kdg2 tuh otak ak naik semak.. tapi, ye lah kan.. kalau kite x pike ti mcm mane kite nk kaji kite punye matlamat idop kite and yang palng penting mcm mane kite nk improve and achieve kite punye cite2... pendpat ak la... org yang ad matlamat and nk capai matlamat die, they dont need anything else accept time and work... a lot... am i right??
mcm ak la skang.. ak ngh pike.. pe yang ak nk buat next nye.. kawin ke?? kalau kawen ngn sape?? law kje, kat mane?? law belaja, nk target ape..?? hmm... tapi serancak2 kite merancang, usaha and target... Allah yang akan tentukan.. kalau dapat alhamdulillah and itu satu bonus lam idop kite... tapi kalau x dapat, yakin lah mesti ade ganjaran atau pun hikmah disebalik sume yang telah Die aturkan... 

ad kwn2 ak yang dah pon smbung degree.. ad yang duk tggu anggur berbuah.. ad lak yang dah keje.. and ad jugak yang bru nk semai benih anggur... and... ad jugak yang dah kahwin pon... huhu.. law sbut sal kawen, sape yang xnk kawen... cume tok aku, mase nye lom cmpy kot.. hahaha.. acececeh.. gataiii na... ak law ley before 27 ak nk kawen da... kih3.. gatal dan miang di situh... ngeh...

hmm... wat mse nih.. degree dlu matlamat ak n ak nk buat dlu bizness nih slow2 smbil ak study.. In Shaa Allah ak ley wat due2... untuk mase depan ak.. leps tuh, bru ak pike sal idop ak y lain2 lak.. wat mse nih tuh la prancangan ak.. tpi law korang nk suggest idea lain ke.. boleh4... d alu2 kan... hehehe... sbb kite kne dgr jgk pe pndangan org, mne taw kdg2 pendapat org lgi okay dri perancangan kite sndri.. tpi b4 kite time bulat2 pndangan org tuh, kne tapis dlu.. tol x... heeee...

ok lah... stakat nih dlu la... tetibe ak rse lege lak kple ak.. x bert cm td.. nape ye.. huhu... k lah.. esok law ad idea singgah ak update lagi... akhir kate maju lah sukan tok negare... yeah4.....!!!

wassalam...

2 comments:

nur hayati said...

ikut jalan yg terang..jgn yg gelap nti langgar tiang..hehe

C.T.K said...

ct ke arah study dlu sbb bru dpt smbung blajar..hihi..matlamat tu blom jelas lg adeh...smoga kita semua ikut jalan yg benar :D