Sunday, 24 November 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU !!

Assalamualaikum...



 Hai korang... da lame da aku x update blog.. bukan ape.. nta la.. mals pulak nk menaip.. x taw la.. sejak due menjak nih perangai malas aku makin menjadi-jadi lak.. hehehe.. okay la.. aku x taw nak update citer pe ari nih... x taw la pe y aku nk mengarut ari nih..


Haaa.. okay.. sape kat sini y ‘in relationship’ ... ? hehe... smlm mmbr ak call ak suoh dtg esok dy nk nikah.. slamat pengantin baru weyh!! Hehe.. aku egt lg dlu, mmbr aku tuh penh call aku.. nangis-nangis die ngadu kat aku.. nape? Sebab die dlm dilemma.. perggh.. ayt aku.. x ley bla.. haha.. ye la... die dalam dilemma la kn.. di antre due persimpangan.. kanan madu, kiri racun.. pe lg perumpaan y sesshhuuaaii..? diluah mati mak ditelan mati bapak? Betul x? Hehe.. fail.. haha... okay2.. back to the topic..


Aku pggl mmbr aku nih kecik... sbb bdn dy kecik sgt... mcm bdk2... ceh.. bajet cm aku bsr sgt.. haha.. tp cyes... kecik gile.. mcm bdk2 skolah rendah... hehehe... okay2... smbung citer... nk d jdikan citer... dy ade kenal ngn sorg jejake pilihan malaya.. huwargghh.. hehe.. sorg laki y encem la jgk.. tp encem lg bapak aku, kompem... and lam mse y sme dy ad kenl ngn sorg lg mamat lain.. ssh tol law jdi org comel la.. ad je org nk... dy ckp kt aku.. due2 baik.. n dy tnye mak ngn ayh dy, mne 1 y dyorng suke.. mak bpak dy ckp, plih sndri..


So dy pon pening la nk plih.. sudah nye laki y aku bg nme ‘hang lekir’ nih, g masuk minang mmbr aku tuh.. n laki y ak pggl ‘hang jebat’ nih kuciwak la... tapi ngn sabar nye mamat tuh suoh mmbr ak tuh wat y plihn y terbaik... y mmbr aku nih pulak, x sempat wat solat istikharah pun lgi, nta dr ceruk mne ntah, dtg la plak sorg lgi y ak pggl ‘hang tuah’ merisik dy... sadis btul.. law tnye aku, nk je ak ckp, snang ko kawen 3 je la.. tp pompuan mne ley kawen 3... sian dy.. ngah dok pening nk jage ati ramai org.. last2 dy g tolak sume tige2 org tuh..


And, skang da nk kawen da dy.. ngn sape agk2 nye.. ngn hang tuah tuh la.. bertuah sungguh hang tuah yang mendapat tuah.. paham ayt aku? X phm? abaikan.. hehe... tuh la org cakap.. law da jodoh x kemane.. hehehe..



So, kecik, aku harap ko happy ngn hang tuah yang bertuah tuh sampai ujung hayat ko... SELAMAT PENGANTIN BARU KECIK !!...

Akhir kate.. maju la sukan tuk negare!! Yeahh!!




Wassalam..

No comments:

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....