Every time you surrender something that isn't meant for you, the Universe will bring you something that is........

konco2 ku...

Monday, 8 April 2013

OMG!! i am so happy...

assalamualaikum...


korang pe kabo?? cht ke? ari nih ak xde idea nk update citer pe? cume ak ad idea nk update lagu.. lagu nih, adelah orang yang bagi kt aku, aku dengar lagu nih pon kadang2 ley senyum sorang2.. da rupe kerang busuk da... haha... tapi nk wat cmne kn.. bahagie... ngeh3... lyn lagu jom..


MOTIF BAND -Tuhan Jagakan Dia 
 
 

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku


sekian.. maju lah sukan tok negare!! yeah~!! salam...

Thursday, 4 April 2013

Nasihat Kubur


Assalamualaikum...

sekadar renungan bersama..  post nih ak ambil dari email ak, ad seorang hamba Allah anta email nih dkt aku...


http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/62916_445300832201858_907144283_n.jpg



Nasihat Kubur:


lepas baca silakan share..


1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dengan 
TAHAJUD

2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan ber SILATURAHIM.

3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR'AN.

4). Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH,

5). Aku yang menyepitmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT

6). Aku adalah tempat utk merendammu dengan cairan yang amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..

7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah "LAILAHAILALLAH"


Kirim ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama Muslim, sampaikanlah walau hanya pada 1 org..
Kerana, saat kamu membawa Al-Qur'an, syaitan biasa2 saja.
Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat kamu membacanya, ia gelisah.
Saat kamu mmahaminya, ia kejang2.
Saat kamu mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan s
ehari-hari, ia stroke.
T
erus  terus baca & amalkan agar syaitan stroke dan mati.
Ketika anda ingin menyebarkan ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.


Syaitan berbisik;
"SUdahlaaaaaah tak payah di SEBARKAN, tak penting punnn, BUANG MASA saja, tak mungkin akan di baca "...



Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali ganda



sekian, wassalam...

periuk ooo periuk...

assalamualaikum....

berite tergempar... baru2 ini seorang manusie telah mengkemekkan periuk nasi... kejadian berlaku dalam jam kire2 pukul 9.45 malam pada 2 hari yang lepas... sewaktu kejadian tersebut, makhluk tuhan tersebut, yang ingin dikenali sebagai makhluk tuhan paling shekshi, sedang membasuh periuk tersebut di sinki yang terdapat kemudahan untuk membasuh pinggan dan mangkuk... kemudian beliau bergerak menuju ke dorm yang beliau tumpangi.. iaitu bilik adik nye... dan masuk ke dalam bilik tersebut.. kemudian....

setelah memasuki dorm tersebut.. beliau menuju ke arah tingkap untuk membuang sise2 ayer yang ade di dalam periuk tersebut.. namun, periuk itu telah terpelanting jatuh ke bawah kerana tidak kuat memegangnye.. dan... berdenting dentung la bunyi periuk tersebut jatuh menimpa cermin2 tingkap dan dinding unutk terus jatuh ke bawah.. haih.. penat la taip bahase skema cmnih.. hmm.. haha..

deng dong dang ding dung dan ting tong tang teng tung... *konon2 bunyi periuk jatuh la...* 

dann.. dari tingkat 6 tuh ak nmpk sume org mengeluarkn dyorang nye kepla nk tgk pe y jatuh.. ak ngn bdk2 lam blik tuh da terkekek gelk.. haih.. bile keadaan da bajet2 cm ok ckit ak pon trun bwh nk g amek periuk tuh.. sekali ak tengok periuk tuh kemek da.. da rupe telur da.. bjur jadi nye, bukan bulat.. haha... bongok gle.. pastuh ak naik lam blik buat aksi menarik periuk tuh nk jadikan dy bulat balik.. haha..  aduhai periuk..

gmbr sekadar hiasan.. 

haih.. tuh la akibat nye law buat kje tapi kepale melayang g kt south africa sane.. haha.. ok la.. akhir kate.. majulah sukan tok negare!! yeah!! 
sekian and salam...

*crite nih da lme ak nk publish, tpi bru dpt publish ari nih.. huhu*