Saturday, 18 May 2013

Pemilik cintaku...

assalamualaikum...

stelah sekian lame aku tak update ppe lam blog sebab ak x taw nk update pe.. ak kekeringan idea... bile ak ad idea nk update blog, ad terlampau bz lak cmpy x de mse nk ngadap blog.. tapi bile ak xde idea nk update blog, byk je mse terbuang ak... hmm.. skang nih, ak ngh ad idea nad alhamdulillah ad mse ak untuk menghadap blog ak yang sememangnye da lame x di update... hehe...

ok.. so class, tajuk kite pada hari ini ialah... pemilik cinta ku.. hehe... tajuk tuh tajuk sebuah buku yang di tulis oleh ustazah fatimah syarha...
ni la buku nye.. buku nih pon da lame kan.. and ak pun bace da lame.. tapi aku slalu bace, sbb ak rase sweet sgt crite yang di coret kan lam buku nih.. cewwwaahh.. ayat skema.. hehe.. tapi serius.. aku suke.. yela kan.. cube banding kan dengan org yang bercouple... jauh perak dari johor.. kan3.. hehe... 

sape yang xnak oii dapat lelaki yang dapat membimbing die... and perempuan mane yang x nak jadi wanita yang sangat lah lemah n cantik akhlak nye.. hmm.. aku selalu teringin nk jadi mcm tuh.. and aku sangat la teringin untuk menjage perhubungn aku seperti yang dilakukan oleh ustazah dan suami nye... 

perkataan syg dan rindu yang hanye akan dilafazkan untuk suami, bukan bakal suami or future husband... hmm.. dan sangat lah aku teringin untuk mencari redha Allah dalam perhubungn itu... hmm.. and skang nih ak da kehabisan idea.. x taw da nk taip pe sebab idea aku yang tadi macam banyak gile lamkple otk aku skang sume da lari x taw g mne.. hmm... 

act post nih aku buat bkn untuk sape2, tpi untuk diri ak sndri.. dr dlu lagi,  aku berangan, kalu la suatu hari  nanti, ad soerang lelaki yang ingin memiliki hati ini... alahai.. jiwang karat lak ayt tuh... tapi betul la kan.. kalau la ad lelaki yang ingin menjadikan aku nih suri hati die.. kalau boleh ak xnk dy selalu or bahase skema nye kerap melafazkan kata cinta dan rindu kepadaku.. bia la.. and ak kalau boleh xnk mesej or call hari2.. sebab bagi ak, kalau mesej or call or ckp rndu or ckp syg ari2 kalau allah ckp tuh bkn jodoh kite, bkn jgk la.. tapi kalau Allah ckp tuh mmg jodoh kite, x lari g kemne nye kn..

sape setuju angkat tgn...!!


hmm.. k lah.. ak da xde idea sgt2 da nih.. k lah.. akhir kate, majulah sukan untuk  negare!! yeah!!

wassalam...

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....