Saturday, 28 September 2013

tHaT Day~ Our Day~


Assalamualaikum..

Hai korang... cht ke? alhamdulillag demam aku da kebah da.. tpi x sempt nk kebah btul2 sbb demam exam lak y datang.. gile ak jap.. 6 paper je y aku kne ngadap.. tpi rse mcm 30 paper y aku nk kne ngadap.. yela.. law da 1 subject ad 15 chapter.. 1 chapter ad b'puluh and b'belas formule.. law 15 chapter xke bribu and berape byk belit formule.. xke gile name nye.. haihhh.. haru biru idop aku...

* nih le rupe ak skang.. *

oppsss.. setop3! nih bkn y ak nk citer nih.. ak nk citer bnde lain.. nk citer sal ari khamis ari tuh, kami merempat berempat g mlepas kan tension dengan bershopping shappang, karaoke, and berbowling bawlang.. tuh pon sbb nk ajk mmbr aku y cun melecun nih g jln2 la sbb dy nk benti da.. ayt aku tuh cm lps nih ak xley nk jmpe da kn.. padahal rumah dy ngn kuis tuh xd la jauh mne pon.. bak kate org kampung, sekangkang kere je.. hehehe.. kecian kt kere tuh.. 

kami tgk wayang oo.. citer 2 guns oo.. best gle.. hero dy pon encem.. aww.. * oppss. tergediks jap... hehehe... best gile ari tuh, and best gile2 jgk sbb duit aku pon cair mcm ais ari tuh.. hehehe.. layan gmba jom..

* isi perut la dlu.. hehe *

* ambooihh.. khusyuk gle dy mkn..*

* us.. love u.. *

* me and mira.. *

* bowling time.. *

* una yang comel.. hehe *

* sape nta nih..

* yang diraikan.. jue *

* its me and una.. *

* beli jam y sme utk kenangan kami b'same *

gmba karok x dpt nk tunjuk sbb bahaye sgt.. hehe.. anyway.. to una, mira and jue.. thank you so much.. saya sayang kamu.. muah4!.. hehehe..

akhir kate. maju lah sukan utk negare!! yeah..!!

wassalam..







Tuesday, 17 September 2013

MeNgHaRga! iTu TiDak SuSaH...

assalamualaikum...

selamat pagi sume..! have a nice day..! aku diserang demam yang tiade tandingannye.. da seminggu da nih.. x kebah2 jugak.. haihh.. x pe la.. sakit itu pun satu nikmat kn.. hmm.. alhamdulillah, satu asignment n take home quiz berjaye aku siap kan walaupun lam keadaan yang kepale tak dapat nak berfungsi dengan baik.. thanks to my adik bcuk, nanosss sbb menjadi nurse terjun jage aku malam tdi.. nampak nye berat badan makin susut dek kerane demam yang xnak surut.. huuu... okay2.. back to the topic..


sume orang nk dihargai and perlu menghargai.. bende tuh satu bende yang sangat basic lam relationship.. x kire la ape je relationship tuh.. family ke, friendship ke, couple ke, and so on.. mane2 pegi pun kite kne paham org sblom nk org phm kite.. same goes like, sharing is caring.. tapi x sume bnde kne sharing kn.. okay.. aku tahu, susah kadang2 tu untuk kite memahami org lain bile mane kite memang da terbiase ngn care idup kite y suke wat hal sndri.. hmm? btul kn?

kite x buleh nk puaskan hati sume org.. same jgk mcm aku yang da terbiase idup sndri, buat keple aku sndri.. memang kdg2 aku mcm x menghargai org y care psl aku, tpi tuh nmpk 'mcm'  kn.. kite xley nk judge book by its cover... okay.. skang ckp, bape rmy orang y korang kenl lam idup korang nmpak happy go lucky... memang kite tgk dy happy.. tp pe y dy pendam lam ati dy kite x taw kn.. same jgk mcm kes menghargai, memang kite akn nmpk org tu mcm x hargai kite, tapi kite taw ke pe yang tersirat n tersurat lam hati org tu...

ak x tujukan kepade sape2 pun entry ni, cume ingin berkongsi ape yang ade lam hati n kepale aku.. ade stengah org, dy memang dr dlu cmpy la skang x suke berkongsi crite dengn sape2, bkn la bermaksud die ego, maybe dy xnk menyusahkan org lain, so faham la keadaan dan hormat lah pendiriannye nescaye anda akan rse dihargai.. ade stengah org, suke buat hal sndri, bile mne dy ad someone yang special, org tu akn terase ngn prangai die, tapi tahukah org y suke terase ngn dy yang die selalu egt n care psl org tuh even nmpk mcm dy x amek taw.. so, faham lah and mse tu anda akn rse dihargai...

aku bercakap.. eh clap.. taip je pun.. hehehe.. based on ape yang jadi kat skeliling aku.. terkadang aku pon begitu, susah nak faham and menghargai org, tpi mcm aku ckp la, dont judge book by its cover.. so please.. what u need to do if u love someone is....






akhir kate.. majulah sukan untuk negare..!

wassalam..

Monday, 16 September 2013

BahaGiE iTu aNuGeRah DaR!-Nya

assalamualaikum...

agak lame x mengadap blog kerana tersangat la malas dan ketandusan and kekeringan idea... ade la lam setahun kut aku x update pape lam blog nih.. actually aku join blog sebab ade someone yang jadi inspirasi aku untuk menaip cerita ceritu.. tapi semenjak orang itu telah pergi meninggalkan aku, make ilang lah segale inspirasi ku.. ceewaahh... aku baru terbangun dari tidur dek kerane di gigit oleh sekor nyamuk yang telah terkorban di tangan aku tadi.. tapi kan, bagus jugak die gigit aku, sebab aku nak buat asignment yang lagi 2 hari nak kne hantar, tapi ciyes aku x taw cmne nk ngadap asignment sbb aku ngah xde mood..

alhamdulillah, ari rabu minggu lepas aku selamat berkonvo diploma aku di KUIS terchenta! huh... hehehe.. dapat la bunge due.. gamba dekat my daddy.. lupe nk amek nk tayang kt blog nih.. xpe la.. gmba nih pun buley kn..
my daddy and my cousin bg bungeeee... ngeee..

bahagieee~~.. hehehe.. sekarang pun aku tengah bahagie kerana dikelilingi  oleh orang yang aku sayang.. orang nk judge aku mcm mne pon aku da x kisah sekarang sbb aku taw aku lg kenal dri aku dr org2 y pndy2 nk judge ak tuh.. i dont care! hehehe.. sape kah org2 yang aku sayang itu...~? hmm~~.. 
hikhik.. malu lah nk gtaw.. dedik jap titew..

op kos la orang yang aku sayang tu first skali my mom.. di ikuti oleh my daddy.. sayang mereka piang2.. hehehe.. and seorang jejake yang semakin bertakhta di hati aku..*ayat skema jap.. hehe... dan juge kawan2 yang sangat memahami and adik2 ku yang mcuk yang sentiase d cc.. terase diri sangat la bertuah... dulu bahagie jugak.. tapi x sebahagie ini.. alhamdulillah.. semuenye dtg dari Die.. 


akhir kate, majulah sukan untuk negare~!

wassalam....

Pelangi Hidup...

Assalamualaikum. aku x tahu la nape aku leh terbangun pukul due pagi sebab mimpi sal blog... haihh la.... ngape dok mimpi sal blog....