Every time you surrender something that isn't meant for you, the Universe will bring you something that is........

konco2 ku...

Saturday, 30 November 2013

hadirlah di saat kamu diperlukan...

Assalamualaikum...




hi korang.. pe kabar? ari nih aku nk ckp sal sharing is caring.. hehe.. xde la.. ak x taw nape tetibe aku dapat idea nk update sal nih... yela.. lam hidup kite.. kadang2 kite terlampau buzy, sampaikan mengabaikan org y mmg perlukan kite lam satu2 mse tuh... 

lam satu2 relationship, trutame nye, law relay y berkaitan ngn hati n perasaan, hati perempuan nih lain sikit... copp.. bkn skit.. tp banyak... kadang2 kite tgk org tuh mcm lembut, tp kdg2 ati x slembut perwatakan dy y kite nmpk.. and kdg2 org tuh ganas n garang cm singe, tp actually dy kaki leleh.. kite x ley nk judge org mcm tuh je.. kne taw hati dy pe sume.. sme jgk cm laki... same je.. cume sensitif lebih dekt perempuan la.. laki nih bese nye dy cool je, perempuan tuh y gelabah lbey, tp ad jgk y sebaliknye...

x kisah la, pakwe ke makwe ke ape ke.. kawan rapat or kawan bese... hadir la di saat dirimu itu diperlukan.. hmm.. kenape? sebab bie kite ad ngn someone y perlukan kite lam satu2 mse tuh, org tuh akn rse dhargai and disayangi... perempuan nih perasaan dy halus sgt.. kdg2 diri die sndri pun x phm kenape dy rse mcm tuh... kdg2 dyorang diam utk sembunyikan luke or sakit kt hati dyorang, pure2 happy utk sembunyikn sakit y dy rse.. just call or dgr luahan and buat dy rse y kite slalu ad utk dy, tuh pon da ckop sbenarnye.. tp yela.. x semue org sedar pasal tuh... 





akhir kate, maju lah sukan utk negare!! yeahh~~!!
wasalam..

Selamat setadi... !

Assalamualaikum...

hai korang.. skang aku da mule masuk sem yang baru.. da smggu da mule sem baru.. apekah perasaan aku.. huhu... mule2 excited.. tapi lame2 aku mcm menyampah lak.. hmm.. mule2 masuk kemas barang lam hostel... aku mcm smangat gile and x saba nk mule masuk kelas... sekali bile tengok jadual kelas yang mcm hape je tuh trus semangt aku terbang melayang x taw la pi mane.. huhu


serabut plus tunggang langgang... org lain tengook jadual skejap je.. aku ngn bdk2 klas tgk jadual ad la lam 1 jam dok kt depan tuh... sengal gile.. yela.. kitorang pon x phm.. subject pe y nk kne drop nk kne add sume.. hadoiihh.. pening ha... sudah nye.. kitorang masuk and add je dlu mne y rase boleh.. yang aku xley bla nye, sume subject membace.. memang x bape nk gile la aku... nmpk gaye nye, lps nih ak kne beli stock gule2 byk2... sebab takut ngantuk or tdo je lam audi or dk jap lg..

da la aku nih memang fail law bab2 menbace or menghapal nih.. hmm.. tapi.. nk wat cmne kn.. kne jgk la pulun haihh.. law x, abis la aku... huhu... xpe la.. name pun setadi.. aku nk abis kn degree cpt2.. nape? sbb nk kje.. hehehe... nk kje je ke? ehehehe.. ade la.. mne ley gtaw... huhu... 

ad mmbr2 aku da nk final da.. gud luck utk dorg... aja2 fighting.. ad jgk y da ad ank sorg... smoge berbahagie.. ad jgk y bru kawen... slamat pengantin baru.. ad jgk masih single, smoge bertemu jodoh cpt2 hendaknye.. hehehe.. actually ari nih, ak nk join paintball ngn blogger kt cyberjaya.. tp tuh la.. da dok demam terbongkang ats katil mmg x la nk join... 

ok la.. aku pon x taw da pe y aku nk mengarut.. akhir kate, maju la sukan utk negare!! yeahhh~!!

wassalam...

Sunday, 24 November 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU !!

Assalamualaikum...



 Hai korang... da lame da aku x update blog.. bukan ape.. nta la.. mals pulak nk menaip.. x taw la.. sejak due menjak nih perangai malas aku makin menjadi-jadi lak.. hehehe.. okay la.. aku x taw nak update citer pe ari nih... x taw la pe y aku nk mengarut ari nih..


Haaa.. okay.. sape kat sini y ‘in relationship’ ... ? hehe... smlm mmbr ak call ak suoh dtg esok dy nk nikah.. slamat pengantin baru weyh!! Hehe.. aku egt lg dlu, mmbr aku tuh penh call aku.. nangis-nangis die ngadu kat aku.. nape? Sebab die dlm dilemma.. perggh.. ayt aku.. x ley bla.. haha.. ye la... die dalam dilemma la kn.. di antre due persimpangan.. kanan madu, kiri racun.. pe lg perumpaan y sesshhuuaaii..? diluah mati mak ditelan mati bapak? Betul x? Hehe.. fail.. haha... okay2.. back to the topic..


Aku pggl mmbr aku nih kecik... sbb bdn dy kecik sgt... mcm bdk2... ceh.. bajet cm aku bsr sgt.. haha.. tp cyes... kecik gile.. mcm bdk2 skolah rendah... hehehe... okay2... smbung citer... nk d jdikan citer... dy ade kenal ngn sorg jejake pilihan malaya.. huwargghh.. hehe.. sorg laki y encem la jgk.. tp encem lg bapak aku, kompem... and lam mse y sme dy ad kenl ngn sorg lg mamat lain.. ssh tol law jdi org comel la.. ad je org nk... dy ckp kt aku.. due2 baik.. n dy tnye mak ngn ayh dy, mne 1 y dyorng suke.. mak bpak dy ckp, plih sndri..


So dy pon pening la nk plih.. sudah nye laki y aku bg nme ‘hang lekir’ nih, g masuk minang mmbr aku tuh.. n laki y ak pggl ‘hang jebat’ nih kuciwak la... tapi ngn sabar nye mamat tuh suoh mmbr ak tuh wat y plihn y terbaik... y mmbr aku nih pulak, x sempat wat solat istikharah pun lgi, nta dr ceruk mne ntah, dtg la plak sorg lgi y ak pggl ‘hang tuah’ merisik dy... sadis btul.. law tnye aku, nk je ak ckp, snang ko kawen 3 je la.. tp pompuan mne ley kawen 3... sian dy.. ngah dok pening nk jage ati ramai org.. last2 dy g tolak sume tige2 org tuh..


And, skang da nk kawen da dy.. ngn sape agk2 nye.. ngn hang tuah tuh la.. bertuah sungguh hang tuah yang mendapat tuah.. paham ayt aku? X phm? abaikan.. hehe... tuh la org cakap.. law da jodoh x kemane.. hehehe..



So, kecik, aku harap ko happy ngn hang tuah yang bertuah tuh sampai ujung hayat ko... SELAMAT PENGANTIN BARU KECIK !!...

Akhir kate.. maju la sukan tuk negare!! Yeahh!!




Wassalam..